Tips & Tricks

Hoe herken je een phishingmail

Wil jij graag weten hoe je een phishingbericht kunt herkennen? Wees dan bij al je e-mailberichten alert wanneer er gevraagd wordt om geld of het invullen van persoonlijke gegevens. Een bedrijf waar je klant van bent, heeft jouw gegevens al en zal dat nooit per e-mail aan je vragen. E-mailberichten met valse facturen of (ogenschijnlijk) van de CEO van jouw bedrijf met het verzoek om een betaling met veel nullen te doen, zijn trouwens erg populair. Krijg je per e-mail een betalingsverzoek van jouw CEO of een andere bekende? Ga daar dan niet direct op in, maar verifieer altijd telefonisch of het klopt.

Sterke Wachtwoorden

Online beveiliging is absoluut noodzakelijk om cruciale bedrijfsgegevens en privacygevoelige persoonlijke gegevens te beschermen. Een deel van die beveiliging bestaat uit een wachtwoord (of wachtwoorden) om toegang tot online diensten te krijgen. Het is dus belangrijk om sterke wachtwoorden te kiezen, die niet eenvoudig gekraakt kunnen worden. Ons voornaamste advies? Maak het hackers moeilijk en jezelf makkelijk. 1) Gebruik een wachtwoord van minimaal 8 tekens 2) Gebruik letters, cijfers en symbolen - Gebruik een wachtwoordzin 3) Gebruik geen voor de hand liggende informatie 4) Gebruik niet één wachtwoord voor meerdere websites 5) Verander regelmatig je wachtwoord

Bitlocker

Wil jij er zeker van zijn dat je bestanden veilig zijn als je apparaat onverhoopt wordt gestolen? Bitlocker is een uitstekend programma waarmee je al jouw data op je harde schijf kunt versleutelen. Normaal gesproken versleutelt BitLocker alleen gegevens die op de harde schijf staan; hier merk je over het algemeen niets van. Je kunt er ook voor kiezen om andere gedeelten van je harde schijf te beschermen. Het kraken van de Bitlocker versleuteling is nagenoeg onmogelijk en helpt je om veilig te werken.

Tip 4

Geef nooit wachtwoorden door aan mensen of collega's

10 Personal Cyber Security Tips

1. Keep Your Software Up to Date
2. Use Anti-Virus Protection & Firewall
3. Use Strong Passwords & Use a Password Management Tool
4. Use Two-Factor or Multi-Factor Authentication
5. Learn about Phishing Scams – be very suspicious of emails, phone calls, and flyers
6. Protect Your Sensitive Personal Identifiable Information (PII)
7. Use Your Mobile Devices Securely
8. Backup Your Data Regularly
9. Don’t Use Public Wi-Fi
10. Review Your Online Accounts & Credit Reports Regularly for Changes

Tip 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tip 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tip 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contacteer ons

Onze helpdesk is bereikbaar per e-mail van 8u30 tot 17u30.

    © 2021 Netserv. All Rights Reserved.
    Laat een bericht achter